Yaz Bitiyor, Sağlığa Dikkat!

sonbahar-manzarasiYaz mevsimi bitti ve sonbahar ayına girdik. Sonbaharı sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemini ve psikolojik durumu güçlendirmek gerekiyor. Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde ise yeterli ve dengeli beslenme yer almaktadır.

Sonbahar mevsiminde hastalıklardan korunmak için alınması gereken önlemleri şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Sonbahar mevsiminde güneş yüzünü daha az gösterdiğinden D vitamini ihtiyacını karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sebeple havanın güneşli olduğu günlerde yaklaşık 20 dakika kadar güneş ışığından direkt olarak yararlanmalıyız. Haftada en az 2 kere balık yemeye özen göstermeliyiz.
  • Kavurma ve kızartma işlemlerinden kaçınmalı, ızgara, haşlama, buğulama, fırında veya buharda pişirme yöntemlerini tercih etmeliyiz.
  • Sık sık ve azar azar beslenmek önem taşımaktadır. Böylece bir sonraki öğünümüzde hem yavaş hem de az yemek yenilmesini sağlamış oluruz.
  • Sonbaharda vücudumuz ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek için harcadığı enerjiyi düşürür. Azalan fiziksel aktiviteyi de hesaba katarak yağ ve şeker tüketimimizi kısıtlamalıyız. Buna dikkat edilmezse kilo artışınız kaçınılmaz olabilir.
  • Yemeklerimizde ki yağ miktarını azaltmalıyız. Yediğimiz et, süt, yoğurt, peynir, yumurta içerisinde yağ bulunmaktadır. Vücudumuzun yağ ihtiyacını yediğimiz gıdalardan karşılayabiliriz.

Bu günkü makalemizin sonuna geldik, bir önceki Ev Hanımlarının Kilo Alma Sebepleri başlıklı makalemiz ilginizi çekebilir.

Bu yazı Genel içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın