Beslenme Nedir?

beslenmeBu günkü yazımda sizlere beslenme nedir? Yeterli ve dengeli beslenme konularında bilgi aktarmaya çalışacağım.

Beslenme, canlıların büyüme, gelişme, üreme, yaşamını devam ettirebilmeleri için gerekli besin maddelerini yeterli miktarda alıp vücutlarında kullanmalarına beslenme denir. Vücudumuzun büyümesi, gelişmesi ve verimli çalışması, hastalıklara ve dış etkenlere karşı dirençli olması için yeterli ve dengeli beslenmeye ihtiyacı vardır.

Vücudumuzun ihtiyacı olan besin ögelerinin herhangi biri alınmadığında yada gereğinden fazla veya az alındığında büyüme ve gelişimin engellendiği, sağlığın bozulduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Dengeli ve Yeterli Beslenme

Vücudun büyümesi, gelişmesi, dokuların yenilenmesi ve sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli olan besin ögelerinin her birinin yeterli miktarda alınmasına ve vücutta kullanılmasına yeterli ve dengeli beslenme denir.

Besin maddeleri vücudun gereksinimini karşılayacak düzeyde alınmazsa, vücutta yeterli enerji oluşmadığı ve dokular yeterince yapılamadığı için yetersiz beslenme durumu ortaya çıkar.

Bir önceki yazımız olan Beden Kütle İndeksi Nedir? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu yazı Beslenme, Genel içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Responses to Beslenme Nedir?

  1. herbalife shake dedi ki:

    Bilgiler ve paylaşım için teşekkür ederim. Gıdaların genetiği ile o kadar çok oynanıyor ki nereden bulacağız sağlık besinleri de sağlıklı ve dengeli besleneceğiz.

Yorum bırakın