Beslenme Tarzınız Mesleğinize Uygun mu?

sağlıklı beslenme önerileri

Bu günkü yazımda sizlere iş yaşamında sağlıklı beslenmenin yolları ve farklı meslek gruplarında doğru beslenme hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Her meslek grubunun yaşam tarzı farklı olduğundan, farklı işlerde çalışanların günlük yaşam tarzlarına uygun beslenmeleri önem taşımaktadır. Örneğin oturarak çalışanlar, kalori miktarını ayarlamalı, işi gereği sıklıkla seyahat edenler; yanlarında pratik besinler bulundurmalı, uzun toplantılara katılanlar; ikramların tüketiminde dikkatli olmalıdırlar. Sürekli aynı pozisyonda oturarak çalışanlar, sindirimi kolay besinleri tercih etmeli; uykusuz ve düzensiz yaşayanların kalori alımlarının yüksek olması gerekmektedir. Dışarıda ve ağır işte çalışanların ise kahvaltıyı asla ihmal etmemeleri gerekiyor.

Oturarak Çalışanları Dikkat Etmesi Gerekenler

Kalori harcaması daha düşük olan oturarak çalışanların kalori alımlarının da daha düşük olması gerekiyor. Bu tür işlerde çalışanların az az ve sık sık beslenerek, almaları gereken günlük kalori miktarını tamamlamaları daha uygundur. Öğle yemeği şirkette servis ediliyorsa; karbonhidratlı, ağır gıdalar yerine, düşük kalorili ve hafif yemekler tercih edilmelidir. Özellikle protein içeren bir besin ve salata , kişiyi uzun süre tok tutacak ve öğleden sonra daha verimli çalışmalarını sağlayacaktır.

Oturarak çalışanların çay, kahve, gazlı içecekleri tüketmek yerine masalarına bir şişe su almaları ve bol bol (her gün 2 litre) su tüketmeleri gereklidir. Çay ve kahve sınırlı sayıda tüketilmelidir. Bunların yerine bitki çayları tercih edilmelidir. Hareketin azalmasına bağlı olarak oluşabilecek kabızlık problemi için posa (lif) ve sıvı alımlarının artırılması da çok önemlidir.

Çok Sık Seyahat Edenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Düzensiz öğün alışkanlığı, egzersize zaman ayıramama, yeterli ve dengeli beslenme güçlüğü, su tüketiminde eksiklik gibi problemler işi icabı çok sık seyahat edenlerin karşılaştıkları problemlerdendir. Sık sık seyahat eden kişiler, metabolizmayı hızlandırmak ve yeterli beslenebilmek için 2-3 saatte bir tüketebilecekleri besin maddelerini yanlarında taşıyabilirler. Kuru kayısı, ceviz veya badem, meyve, 1 avuç leblebi, yarım simit ile peynir yerde bulunabilecek ve taşınabilecek pratik besinlerdir. Sık sık seyahat etmek zorunda olan kişiler, sağlıklı beslenmek ve kilolarını korumak için az az ve sık sık yemek yemelidir. Sindirim problemlerinin sık yaşandığı bu grup çalışanların su tüketimini artırmaları, posa içeriği zengin besinleri tüketmeleri doğru bir davranış biçimi olacaktır.

Bu yazı Genel içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Responses to Beslenme Tarzınız Mesleğinize Uygun mu?

  1. Geri bildirim: Bahar Yorgunluğu Nasıl Atlatılır? | Sağlıklı Yaşam

Yorum bırakın